Menu Sluiten

Jeugd-TBS Angelo S verlengd

Het jeugd-TBS van de 20-jarige Angelo S is met twee jaar verlengd. Hij doodde op 1 juni 2017 de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten. Volgens de autoriteiten werkt Angelo goed mee met de onderzoeken, toch achten ze het nog niet verantwoord de maatregel te stoppen. “Hij heeft nog een lange weg te gaan, dat vind hij zelf ook” was de reactie van de rechtbank vandaag. Jeugd-TBS heet officieel een PIJ-maatregel. PIJ staat voor ‘Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen’. Angelo kreeg in juli 2018 de maximale straf voor jeugdige delinquenten: twee jaar jeugddetentie en een PIJ-maatregel.

Angelo was op het moment van de moord 16 jaar. Hij kende Savannah van social media. Angelo was verliefd geworden op het meisje, hij kon het niet verkroppen dat ze flirtte met een andere jongen. Savannah werd drie dagen na de moord gevonden in een sloot in Bunschoten.

De advocaat van de jongen deed in juni 2017, vlak na de moord, aangifte van smaad, nadat iemand op social media een foto van Angelo had geplaatst met daarbij de tekst ‘Dit is de moordenaar’. De moord op Savannah Dekker werd een dag eerder gepleegd dan die op de eveneens 14-jarige Romy Nieuwburg. Doordat de moorden zo kort op elkaar waren en in relatief korte afstand van elkaar in de provincie Utrecht plaatsvonden, werden in eerste instantie de gevallen aan elkaar gelinkt. Men dacht aan een kinderlokker, maar dat bleek niet het geval. De moorden hadden niets met elkaar te maken.

Klik hier voor andere verhalen over moordende kinderen.

X