Menu Sluiten

Man moet woning verlaten na illegale prostitutie

Een man uit Almere moet zijn huis binnen drie dagen verlaten. Hij zou er een illegaal bordeel runnen. Dat heeft de voorzieningenrechter in een kort geding tussen de woningstichting en de man bepaald. Daarbij heeft de man een huurachterstand van ruim vijf maanden.

Toen er bij de gemeente verschillende meldingen binnenkwamen over prostitutiepraktijken, is de gemeente een onderzoek gestart. Daarbij is de woning geobserveerd. De onderzoekers zagen een toeloop van mannen die er een half uur verbleven. Daarna zijn de onderzoekers de woning binnengegaan.

Binnen troffen ze onder andere seksspeeltjes aan. Een schaars geklede vrouw ontvluchtte het huis via het balkon. De gemeente heeft daarop de man een dwangsom opgelegd.

De man erkende dat er een huurachterstand was van enkele maanden, maar sprak tegen dat er illegale prostitutie plaatsvond. Hij zei dat er massages aangeboden werden. Volgens de rechter kon hij niet goed onderbouwen dat de woning niet als illegale seksinrichting werd gebruikt. De rechter sprak uit dat hij de woning binnen drie dagen moest verlaten. Ook moet hij de huurachterstand betalen.

Twee jaar geleden werd in Almere Buiten ook een illegale seksinrichting gesloten.

X