Menu Sluiten

Real Robocop

In Dubai is sinds kort een echte Robocop actief. De robot rijdt rond in drukke delen van stad. Het is in staat de hand te schudden van passanten en het kan zelfs een militaire groet brengen. Maar daarnaast is de robot ook in staat kentekens te lezen en, middels een videoverbinding, uit te kijken naar verdachte pakketjes en achtergelaten tassen. De robot draagt wel een politiepet, maar geen wapen.

Het streven van de politie in Dubai is om rond 2030 een kwart van het korps op straat uit deze ‘Robocops’ te laten bestaan.”Het voordeel van zo’n robot is dat het 24/7 werkt. Het is nooit ziek, en wil geen ouderschapsverlof.” zegt brigadier Khalid Nasser Al Razooqi van de Dubainaarse politie.

De robot heeft een aanraakscherm in de ‘buik’, daarop kunnen mensen communiceren met de robot. Ze kunnen ermee zelfs aangifte doen. “Het blijkt dat mensen zich prettiger voelen bij Robocop dan bij echte, levende agenten. De drempel om deze agent aan te spreken is lager dan bij echte agenten.” volgens Al Razooqi. De robot kan ook gezichten herkennen van gezochte criminelen. Hoeveel de robot kost is niet bekend gemaakt.

 

X