Menu Sluiten

Baby-verwisseling: ‘een vergissing’

De twee Canadese mannen die vlak na hun geboorte zijn verwisseld, zijn niet met opzet verwisseld. De Canadese politie komt tot de conclusie dat de verwisseling, ruim veertig jaar geleden, geen misdrijf is geweest.

Het was de tweede keer in één jaar dat er twee kinderen eind jaren zeventig in hetzelfde ziekenhuis waren verwisseld. De woordvoerder van de vier slachtoffers zei dat na de recente meetings met de onderzoekers “de mannen met veel vragen bleven zitten. Het is nog steeds heel moeilijk voor ze”. Afgelopen week waren de onderzoekers, die door het ziekenhuis waren ingehuurd, bij de vier mannen om ze bij te praten.

“Ik denk niet dat het een positieve bijeenkomst was,” zei Eric Robinson,  de woordvoerder van de mannen. “Het idee om de slachtoffers en hun families een update te geven van het onderzoek was goed. De mannen zoeken en houvast. Het ziekenhuis zal deze fout nooit meer maken” Uit respect voor hun privacy vertelt Robinson niets over het onderzoeks of wat de mannen precies is verteld. In mei wordt het definitieve rapport verwacht. Het is nog onduidelijk of het rapport dan wordt gepubliceerd.

De slachtoffers van baby-verwisseling tijdens een persconferentie, Leon Swanson (l) en David Tait

“De levens van vier personen en de levens van hun ouders zijn hen afgepakt.” zei Robinson.

De Canadese minister van Volksgezondheid, Jane Philpott, had geen commentaar. Ze heeft wel de vier mannen gesproken. “We nemen deze zaak uiterst serieus we proberen de slachtoffers en hun families die deze traumatische gebeurtenis moeten doorstaan, te helpen.” volgens een verklaring van het ministerie.

X