Menu Sluiten

Levenslang voor Holleeder

In de zwaarbeveiligde rechtbank bij Schiphol diende vandaag de uitspraak in de jarenlange zaak tegen Willem Holleeder. Hij wordt verdacht van het opdracht geven van de moord op vijf verschillende mensen en de doodslag op Robert ter Haak. Voor dit proces zit Holleeder al sinds 2014 in voorarrest.

Slachtoffers van Holleeder

 • image-1
  1

  Robert ter Haak

  24 januari 2003 Ter Haak en Van Hout verlaten een restaurant in Amsterdam, als ze worden beschoten. Van Hout overlijdt ter plekke, Ter Haak enige tijd later. Ter Haak is een 'lokkertje' om Van Hout naar het restaurant te krijgen.

 • image-1
  2

  Cor van Hout

  24 januari 2003 Als Van Hout en Ter Haak een restaurant verlaten worden ze op straat beschoten. Van Hout overlijdt direct, Ter Haak enige tijd later. Van Hout is een goede vriend van misdaadjournalist Peter R. de Vries.

 • image-1
  3

  Willem Endstra

  17 mei 2004 Willem Endstra verlaat zijn kantoor aan de Apollolaan 109 in Amsterdam als hij en Denneboom worden beschoten. Endstra zou geld hebben witgewassen. Bijgenaamd 'Stille Willem' en 'Bankier van de Onderwereld'.

 • image-1
  4

  David Denneboom

  17 mei 2004 Denneboom is een collega van Willem Endstra, ze lopen naar de auto van Endstra als ze beiden worden beschoten. Endstra overlijdt direct, Denneboom wordt in zijn been geraakt.

 • image-1
  5

  Kees Houtman

  2 november 2005 Houtman wordt, op zijn verjaardag, neergeschoten in Osdorp, Amsterdam. Ondanks reanimatiepogingen van zijn vrouw overlijdt Houtman op straat.

 • image-1
  6

  John Mieremet

  2 november 2005 John Mieremet wordt in Thailand vermoord op dezelfde dag als Kees Houtman. Mieremet is een compaan van Sam Klepper. Samen vormen zij het duo 'Spic en Span'.

 • image-1
  7

  Thomas van der Bijl

  20 april 2006 Van der Bijl staat in zijn café De Hallen te stofzuigen als hij wordt aangevallen en beschoten door een man. Hij overlijdt direct.

 • image-1
  8

  Sam Klepper

  10 oktober 2000 De crimineel Simon 'Sam' Klepper wordt doodgeschoten bij een winkelcentrum in Amsterdam Buitenveldert. Klepper en Mieremet zouden Holleeder hebben afgeperst, dat zou de reden van de liquidatie zijn.

Willem Holleeder begon zijn criminele carrière in 1983 toen hij Alfred Heineken ontvoerde. Het losgeld van die ontvoering is nooit helemaal terug gevonden. Naast de omgekomen en aangevallen personen, stonden er nog een aantal mensen op de ‘dodenlijst’ van Holleeder.

X