Menu Sluiten

Willem van Eijk overleden

In de gevangenis in Vught is Willem van E. overleden. Dat gebeurde op 19 juni, twee weken geleden, maar dat is nu pas bekend gemaakt. Waaraan Willem is overleden is onbekend. Hij kreeg in 2003 een levenslange gevangenisstraf.

Van Eijk werd geboren in 1942 in Korteraar. Al op jonge leeftijd schepte hij er genoegen in dieren te doden en te pijnigen. In zijn tienerjaren kreeg hij last van ‘rare dromen’, waarin hij vrouwen verkrachtte en doodde. In 1974 vermoordde hij de 15-jarige Cora Mantel, toen zij op de bus stond te wachten. Later vermoordde hij de 44-jarige Aaltje van der Plaat. Voor deze moorden kreeg Van Eijk 18 jaar en TBS.

Cora Mantel
Cora Mantel

In de jaren erna leerde hij tijdens detentie een vrouw kennen waarmee hij een relatie kreeg. Toen hij werd vrijgelaten in 1990 gingen hij en zijn vrouw wonen in het Groningse Harkstede.

Snel na zijn vrijlating bracht Van Eijk drie prostituees om: de Roemeense Michelle Fatol, Annelies Reinders en Sascha Schenker. Vlak nadat hij weer werd opgepakt bekende hij de moorden. In 2003 kreeg hij opnieuw straf, nu werd het levenslang. Willem van E werd 77 jaar.

Willem van E. ‘het beest van Harkstede’
X