Menu Sluiten

Nieuw onderzoek in verdwijning Herman Ploegstra

Bijna acht jaar geleden verdween Herman Ploegstra, een Zeeuwse kraanmachinist. Tot op heden is geen enkel spoor van de man gevonden. Vandaag is de politie begonnen aan een nieuw onderzoek in deze verdwijningszaak.

Herman Ploegstra
Herman Ploegstra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat er vooraf ging

Herman Ploegstra woonde met zijn vrouw en dochter in een dorpje in Zeeland. Hij was machinist van een grondverzetmachine en werkte voor de vrijwillige brandweer. Ondanks zijn relatie kreeg hij een affaire met de vrouw van een collega. Hij had een geheime telefoon waarmee hij vele gesprekken voerde met zijn heimelijke relatie.

Verdwijning

Op de avond van 26 oktober 2010 zou Herman, na het sporten, de vuilnisbak van de brandweer buiten zetten en daarna zou hij naar huis terugkomen. Maar thuis kwam hij niet. Opgetrommelde vrienden reden rond in de buurt op zoek naar de man. Ze vonden de auto van Herman in de avond terug bij de ingang van een waterzuiveringsinstallatie. De brandweerpieper en de portefeuille van Ploegstra lagen naast de auto, de auto stond in de D-stand van Drive. De sporttas stond op de bijrijdersstoel en de sleutels zaten in het contact. Maar van Ploegstra zelf vonden de politie en de vrienden geen spoor. Tot op heden is er nooit meer een levensteken ontvangen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde aandacht aan de zaak Ploegstra.


IJzendijke in Zeeland, waar Herman Ploegstra woonde

BMW

De auto van Ploegstra, een BMW X5, is in de loop van de jaren van eigenaar gewisseld. De huidige eigenaar heeft niets met de verdwijning te maken, toch werd de auto voor onderzoek in beslag genomen. De politie hoopt oude sporen te kunnen terugvinden, bijvoorbeeld in de bekleding of in de boordcomputer.

Een BMW X5
Een BMW X5

 

 

 

 

 

 

X