Menu Sluiten

Een overeenkomst tussen nu en 35 jaar geleden

Een Duitse diplomaat wordt ervan verdacht zijn Belgische man te hebben vermoord in Brazilië. De ontslapene, Walter Biot van 53 jaar, zou afgelopen vrijdagavond plotseling ziek zijn geworden, zo verklaarde de Duitse consul Uwe H. Biot zou veel hebben gedronken en slaappillen hebben ingenomen. Maar na onderzoek van de Braziliaanse politie werd er getwijfeld aan die lezing. Men vond in het ziekenhuis sporen van geweld op het lichaam van de Belg.

Een Duitse diplomaat die een Belg ombrengt in Brazilië. Dat doet denken aan het verhaal van de Mexicaanse diplomaat Guillermo S. die in 1987 een Engelse prostituee ombracht in Londen. Althans, hij werd ervan verdacht. Hij weigerde antwoorden te geven op de vragen van de Londense politie en hij bleef zijn onschuld benadrukken.

Het lichaam van de 23-jarige sekswerker Rachel Applewaite werd in januari 1987 in een Londense garage teruggevonden. Ze was geslagen, gestompt en geschopt. Ook waren er voetafdrukken op haar benen en hoofd gevonden. Een vriendin van de vrouw herkende Guillermo als een klant van haar. Ook kwam hij een wasserette binnen met bebloede lakens. Hij vertelde daar dat zijn vrouw een ongeluk had gehad. Hij gaf wel toe met Applewaite een seksuele relatie te hebben.

Volgens Guillermo waren Applewaite en hij naar een pub geweest, alwaar hij haar de avond voor haar dood had achtergelaten. Daarna had hij haar niet meer gezien.

X