Menu Sluiten

Aanklachten tegen oud-directeur Kanjer Wens uitgebreid

Het aantal aanklachten tegen voormalig directeur en oprichter van de stichting Kanjer Wens Peter V. is verder uitgebreid. In juni stond de teller op vier minderjarige slachtoffers en nu op vijftien. De aanklacht van het Openbaar Ministerie luidt het tijdens meerdere maanden ontucht plegen met meerdere minderjarige kinderen en het bezit en vervaardigen van kinderporno. De kinderen die Peter V. misbruikt zou hebben, waren rond de tien jaar oud.

Peter V. richtte de stichting vijf jaar geleden op. Kanjer Wens Nederland organiseerde uitjes voor chronisch en ernstig zieke kinderen. De stichting werd afgelopen februari opgeheven, nadat de oprichter was opgepakt. Daarop is de stichting ook geschrapt van de lijst Erkende Goede Doelen. De naam is niet te verwarren met Kinder Droom Wens, een andere stichting die niets te maken heeft met Kanjer Wens.

Peter V
Peter V

In maart werd de 20-jarige zoon van de ex-directeur opgepakt voor verdenking van seksueel misbruik.

In juni 2021 werd Peter V. aangehouden maar kwam onder voorwaarden vrij, al bleef hij wel verdachte. Maar omdat hij, volgens het OM, de voorwaarde dat hij niet meer met kinderen zou werken schond, werd hij een paar dagen later weer opgepakt. Peter V. was tot oktober 2021 werkzaam bij de stichting.

Peter V was ook betrokken bij verschillende voetbalclubs in Flevoland. Bij die clubs is hij ontslagen vanwege zijn ongepaste gedrag. Bij één van die clubs zou hij de douches binnen zijn gegaan en opmerkingen hebben gemaakt over de geslachtsdelen van de spelers.

De annonce op de website van de stiching Kinder Wens
Deze annonce op de website van de stiching Kinder Wens staat er sinds februari 2022
X