Menu Sluiten

Nederlander verdacht van moord in Roemenië

Het dorpje Gura Sutii ligt zo’n 45 kilometer ten noord-oosten van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Daar verdween vorige week vrijdag een 11-jarig meisje. Ze werd aan het eind van het weekend teruggevonden, niet ver van haar huis in een open veld. Ze bleek te zijn verkracht en vermoord.

Vanmiddag reed in Noord-Brabant een man met zijn auto tegen een vrachtwagen op. De bestuurder van de vrachtwagen moest uitwijken en kantelde. Het lijkt er sterk op dat de man met opzet tegen de vrachtwagen reed, om zichzelf van het leven te beroven. De vrachtwagenchauffeur klom uit de gekantelde cabine. De bestuurder van de auto was op slag dood. Hij bleek de gezochte man van de moord in Roemenië.

Johannes V., ook wel Joop genoemd, was een Nederlander die veel in Roemenië kwam. Hij werd in Haarlem geboren in 1973. Hij sprak goed Roemeens. Volgens bronnen werkte hij voor een IT-bedrijf. Vorige week woensdag kwam hij in het Oost Europese land aan, hij huurde een appartement in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Hij vertrok zaterdag. Hij had bij vertrek zijn telefoon uitgezet. Gisteren werd het meisje in een open veld teruggevonden, gewurgd met haar eigen broek.

Het lichaampje was bedekt met een plastic zeil, daardoor zag de Roemeense politie, ook vanuit de lucht, het meisje niet liggen. Ooggetuigen zagen dit weekend een zwart auto nogal chaotisch door de omgeving rijden. Onderzoek moet uitwijzen of Joop V de bestuurder was.

Beelden van bewakingscamera, waarop het meisje, in haar roze broek te zien is, enkele uren voor haar verdwijning
Beelden van bewakingscamera waarop het meisje, in haar roze broek te zien is enkele uren voor haar verdwijning.

Toen het meisje vrijdag niet uit school terugkwam naar huis, belde haar broer de politie. Al snel kwam de Roemeense politie in actie en bekeek camerabeelden uit de omgeving van de school en de route naar huis. Op die beelden zagen ze een zwarte auto vlakbij het meisje rijden. Het bleek een gehuurde auto te zijn. De Nederlandse bestuurder Joop werd ondervraagd, maar hij werd vrijgelaten. Op dat moment was het meisje vermist, niemand wist dat ze toen al dood was. Zaterdag keerde Joop terug naar Nederland. Alwaar hij maandag dus overleed. Joop V bleek een strafblad te hebben.

X