Menu Sluiten

Moordvrouwen in Utrechtse rechtbank

Vandaag heeft de rechter in Utrecht uitspraak gedaan in de zaak van twee vrouwen met moordplannen. Een 33-jarige vrouw uit Veenendaal en haar moeder hadden het op de ex-man van de jonge vrouw gemunt. Ze wilden vervuilde drugs voor hem kopen, dat hem fataal zou worden. De man heeft de drugs niet ingenomen.

Vechtscheiding

De jonge vrouw was verwikkeld in een ruzievolle echtscheiding. Zij kreeg een SMS’je van een drugsdealer. Ze raakte met hem in contact en vertelde dat ze werd bedreigd door haar echtgenoot. Zo ontstond het plan de man te vermoorden met vervuilde drugs. Deze drugs had een waarde van 1.100 euro. De moeder van de vrouw stond achter het plan en pinde voor haar dochter duizend euro. De dealer ontving het geld maar bracht de drugs niet naar het beoogde slachtoffer. Twee dagen later, toen bleek dat het plan was mislukt, gingen ze naar de politie om hem aan te geven voor oplichting. Maar toen ze volledige openheid van zaken gaven werden ze zelf gearresteerd.

Straffen

De jonge vrouw kreeg 2,5 jaar celstraf waarvan 15 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.  Haar moeder kreeg twee jaar cel met een jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Dat betekent dat ze één jaar de gevangenis in moet, maar als ze binnen twee jaar een soortgelijk vergrijp uitvoert, krijgt ze er een jaar celstraf bij. Daarnaast kregen ze beiden een contact verbod met het slachtoffer en moeten ze hem 1.000 smartengeld betalen. Ook moet de jonge vrouw, ze is de moeder van de kinderen, zichzelf verplicht laten behandelen.

Samenwerking

Volgens de rechtbank hebben ze nauw en bewust samengewerkt een de moordplannen. Ze wilden de vader van de (klein)kinderen bewust ombrengen. De 33-jarige vrouw is verslaafd en heeft narcistische en antisociale problemen. Ze werd dan ook lager gestraft dan in soortgelijke cases, ze is verminderd toerekeningsvatbaar.

Dealen

De 22-jarige drugsdealer is vrijgesproken voor het voorbereiden van moord en het oplichten van de twee vrouwen. Hij krijgt wel een gevangenisstraf van 3 maanden voor het dealen van cocaïne.

Einde bericht

X