Menu Sluiten

Man aangehouden voor moord Bergen op Zoom

Voor de moord op de 25-jarige Lara Sint Jago is afgelopen nacht een man aangehouden. Hij wordt vandaag verhoord. De man heeft zichzelf aangegeven.

Toen buren het gehuil van hun vierjarig buurjongetje opvallend lang vonden aanhouden belden ze de politie. Die forceerde afgelopen vrijdagnacht de voordeur van de flat aan de Goudbaard in Bergen op Zoom. De man is een bekende van de politie. Hij schijnt nog maar een paar dagen op vrije voeten te zijn geweest. Het jongetje is opgevangen door een pleeggezin.

Volgens verschillende bronnen hadden de man en de vrouw een knipperlichtrelatie. Er wordt nog uitgezocht of er een verband is tussen deze moord en eerdere incidenten. In 2015 werd er in dit complex  brand gesticht.

Spelletje

Volgens de verdachte was het geen moord, maar een ongeluk tijdens een spelletje. Ze zouden op de bewuste avond veel hebben gedronken. Hij zou haar het wapen hebben laten zien en toen Lara er gevaarlijk mee omging heeft hij het vuurwapen proberen af te pakken. Daarbij is het pistool afgegaan. In dat geval zou er kruitresten op haar lichaam te vinden zijn. Dat wordt nu onderzocht. De verdachte zou na de moord zijn gevlucht in zijn auto en tijdens de rit het wapen hebben weggegooid.

UPDATE: Onno R. heeft ondanks zijn bekentenis aangegeven zich niet te laten onderzoeken door gedragsdeskundigen. “Bovendien vertelde hij een verhaal dat heel veel vragen oproept. Als het is gegaan zoals hij heeft verteld, is niet te begrijpen waarom hij is gevlucht, waarop hij zijn wapen weggooide en waarom hij niet meteen de politie belde.” volgens Hannah Huizenga, officier van Justitie.

X