Menu Sluiten

Michel Nihoul overleden

In België is de zakenman Michel Nihoul overleden. Dat heeft zijn vriendin Marleen Decockere bekend gemaakt. Nihoul werd in verband gebracht met de bende van Marc Dutroux, maar werd van vele aanklachten vrijgesproken.

Geschiedenis

Nihoul was een zakenman die vaker voor oplichting is veroordeeld. In de zaak-Dutroux werd hij in juni 2004 alleen veroordeeld voor drugshandel en bendevorming. Hij kreeg toen vijf jaar cel. Minder dan twee jaar later, in het voorjaar van 2006, kwam hij voorwaardelijk vrij. Daarna eiste hij €25.000 schadevergoeding.

In augustus 1996, kort na het begin van het proces Dutroux, werd Nihoul aangehouden. Hij werd gezien als de spil in een pedofilienetwerk, maar hij heeft altijd elke betrokkenheid ontkend. Uiteindelijk werd hij vrijgesproken van alle aanklachten die met de ontvoering van en seksorgieën met kinderen te maken hadden.

Seksfeesten

In het kasteel Faulx les Tombes, vlakbij Namen, werden die seksfeesten georganiseerd. Nihoul sprak daarover in een documentaire uit 2007: “Ik ben wel op zulke seksfeesten geweest, maar ik heb ze zelf nooit georganiseerd. Ik heb er nooit kinderen of drugs gezien. Er waren soms wel 150 stelletjes. Alles was er afgeschermd, zodat kinderen en anderen die er niets te zoeken hadden er niet in konden. Wij, ik en mijn vriendin, hebben een maand in het kasteel gelogeerd. Je kon er tennissen en paardrijden.”

Nihoul was een graag geziene klant van de seksbars ‘Les Atrébates’ en ‘Le Dolo’ in Brussel. Vanuit die bars zou hij een netwerk hebben opgebouwd van hooggeplaatsten en criminelen. En zo kwam hij later in contact met Dutroux en zijn netwerk. Ook werd Nihoul tipgever voor de politie, toch werd hij veroordeeld voor de handel in XTC en valse papieren. Hij kreeg daar dus vijf jaar cel voor.

Voorwaardelijk vrij

Na april 2006 woonde Nihoul samen met zijn nieuwe vriendin Marleen Decokere in een appartement in Zeebrugge. Nihoul schreef verschillende boeken over de tijd met Dutroux. De laatste jaren kampte Nihoul met een zwakke gezondheid en verbleef hij meerdere keren in het ziekenhuis. Michel Nihoul is 78 jaar geworden.

Michel Nihoul © ZDF
X