Menu Sluiten

Eis: celstraf en TBS voor moord Laura Korsman

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 24 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen Zamir (of Sam) M. Hij wordt verdacht van de moord op de Utrechtse studente Laura Korsman.

Laura werd op 11 juli 2018 dood gevonden in haar huis aan de Bosboomstraat in Utrecht, vlakbij stadion Galgenwaard. Ze woonde daar in een huis met andere studenten. Laura studeerde verpleegkunde in de stad en liep stage bij het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Zamir is een 32-jarige man uit Nieuwegein die werkte als dj. Laura en hij hadden een tumulteuze relatie, waarin ze meerdere aangiften tegen hem had gedaan. Zo had Zamir een contactverbod gekregen. Desondanks zocht hij haar op die fatale dag bij haar thuis op, na een feest in Amsterdam. Laura was echter niet thuis.

Laura Korsman
Laura Korsman

Via het huis van de buurvrouw klom hij op haar balkon. Daar viel hij en bleef hij een tijdlang liggen. Hij begon, naar eigen zeggen, te hallucineren door de drugs die hij had gebruikt. Wat er gebeurde toen Laura thuiskwam, is onduidelijk. Tijdens deze zittingsdag verklaarde Zamir zich niet meer precies te herinneren wat er is gebeurd, maar volgens Zamir had niet hij maar Laura een mes in haar handen. Bij de worsteling die toen ontstond stak Laura, per ongeluk, zichzelf, aldus Zamir. Hij noemde zijn actie ‘noodweer.’ Laura werd met een twintigtal messteken in haar lichaam gevonden.

Laura Korsman
Laura Korsman

Het verhaal dat Zamir eerder deed, dat hij bedreigd zou zijn door een bende uit Benschop, zou in twijfel getrokken kunnen worden nu door deskundigen is vastgesteld dat Zamir lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis.

Zamir A. © Aloys Oosterwijk

Zamir heeft gezegd dat Laura de eerste dreiging deed, hoewel hij een handschoen aan had en het mes uit zijn eigen messenblok kwam. De officier van Justitie gelooft de verdachte niet. Logischer zou het zijn geweest dat er dan maar één messteek geweest was bij Zamir, volgens Peter R. de Vries in het televisieprogramma RTL Boulevard. In plaats daarvan werd Laura dus gevonden met twintig messteken in haar lichaam.

Zamir stalkte Laura meermaals. De banden van haar fiets ware al eerder lek gestoken door de verdachte en hij had een contact- en straatverbod.

De ouders van Laura hebben een schadevergoeding van 100.000 euro geëist. De moeder Laura zei in in de rechtszaal: “Geen kind is zó aanwezig als een kind dat wordt gemist.” Laura werd geboren in Werkendam.

Het plein aan de Bosboomstraat met het huis van Laura
Het plein aan de Bosboomstraat met het huis van Laura
X