Menu Sluiten

Ridouan T. gearresteerd

In Dubai is vandaag Nederlands meest gezochte man gearresteerd. Het onderzoek naar de verblijfplaats van Ridouan T. heeft meer dan anderhalf jaar geduurd, vertelde Janine van den Berg politiechef Landelijke Eenheid vanavond tijdens een persconferentie. Hij werd opgepakt in een woning.

Volgens Van den Berg staat Ridouan aan het hoofd van “een omvangrijke, criminele organisatie, die zich richt op grootschalige internationale drugshandel.” Hij werd internationaal gezocht in Nederland en Marokko. Dagblad De Telegraaf onthulde afgelopen juli dat Ridouan “waarschijnlijk in Dubai verbleef“, dat bleek nu dus te kloppen. Marokko zoekt Ridouan voor een vergismoord.

De verblijfplaats van T. is gevonden middels informanten en via digitaal recherchewerk, zo verklaarde Van den Berg.

Volgens de autoriteiten in Dubai heeft hij daar geen misdaden begaan, maar had hij wel mensen om zich heen die zich om hem bekommerden, zo meldt de nieuwswebsite Khaleejtimes.com. Hij zou het land binnen gekomen zijn met een vals paspoort. Bij zijn arrestatie zou hij zijn misdaden hebben bekend.

De Utrechtse burgemeester Van Zanen zei tegen het AD desgevraagd dat “ook personen die zich onaantastbaar voelen worden aangepakt.” Ridouan wordt gezien als opdrachtgever in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht. Misdaadverslaggever John van den Heuvel, die al twee jaar wordt beveiligd, zei in het televisieprogramma RTL Boulevard dat “het nog te vroeg is de slingers uit te hangen. Ridouan is een veelkoppig monster, daar is er nu eentje van afgehakt.”

Lees hier een tijdlijn van het leven en de criminele carrière van Ridouan.

Ridouan T.

In een flat in Vijfheerenlanden, een plaats dat onder de gemeente Vianen valt, is vanavond een inval geweest. Daarbij zou een zus van Ridouan zijn gearresteerd.

X