Menu Sluiten

Protest na steekincident Montfoort

Een 16-jarig meisje uit IJsselstein is in Montfoort afgelopen weekend neergestoken door een statushouder. Dat is bevestigd door de burgemeester Petra van Hartskamp. Ze is opgenomen in het ziekenhuis.

Het meisje fietste over de Wederiksingel toen ze werd aangevallen. Toen ze werd aangetroffen lag ze op straat naast haar fiets. Ze is daarna met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte is kort daarop, rond 01:00, niet ver van het plaats delict aangehouden.

Protest

Die verdachte is een 35-jarige man. Hij wordt door sommigen als ‘sympathiek’ omschreven.

“Genoeg is genoeg! Ik maak me grote zorgen om de veiligheid van de mensen die ik liefheb. Natuurlijk zijn er ook bepaalde gezinnen die zich goed gedragen en die onze hulp echt nodig hebben. Er is echter een grote last van een kleine groep die zich niet aan onze normen en waarden kunnen houden.”

Vanavond werd een protest georganiseerd onder andere tegen het gemeentebeleid. Volgens sommige protestanten is het beleid van de gemeente teveel gericht op asielzoekers en statushouders. Daarnaast voelen sommigen dat wijken achteruit gaan. Zo zou er in toenemende mate drughandel plaatsvinden en is er vervuiling op straat.

Dat niet iedereen het eens is met het protest, blijkt onder meer uit een reactie op Facebook: “Belachelijk dat alle vluchtelingen gelijk de schuld krijgen terwijl het één gek is die dit heeft gedaan”

Enkele reactie op de Facebookpagina van de gemeente Montfoort
Enkele reactie op de Facebookpagina van de gemeente Montfoort

X