Menu Sluiten

Nederlander verdacht van tweede misdrijf in Roemenië

De man die afgelopen week suïcide pleegde nadat hij verdachte bleek van een moordzaak in Roemenië, wordt nu ook in verband gebracht met een tweede misdrijf in dat land.

Het gaat om een acht jarig meisje dat hij in 2016 verkracht zou hebben. De Roemeense politie vond vluchtgegevens waaruit zou blijken dat Joop V. inderdaad in het stadje is geweest op het moment dat het meisje verkracht was. Ook bleek dat Joop Roemeens sprak en dat hij vaker in dat land kwam.

Nu Interpol aan de Roemeense autoriteiten officieel heeft bevestigd dat de 47-jarige Joop V. dood is, worden de aanklachten tegen hem neergelegd.

Joop V

Maar het onderzoek dat door de Roemeense politie wordt uitgevoerd gaat nog altijd door. “We onderzoeken meerdere lijnen. Alles moet worden onderzocht. Joop was vaker in Roemenië, we weten op z’n minst vier keer, maar dat kan vaker zijn geweest. Hij kwam in meerdere steden. Er moet veel worden onderzocht, maar onze Nederlandse collega’s ondersteunen ons.” zei de Roemeense openbaar aanklager Bogdan Licu afgelopen week.

Het slachtoffertje, Mihaela Firararu, is vandaag begraven.

Joop V komt aan op het vliegveld in Roemenië © digi24.ro
X