Menu Sluiten

Hoog, hoger, hoogst

De Burj-Kalifa is het hoogste gebouw ter wereld. Nog wel. Want, zoals te verwachten was, zijn er inmiddels vergaande plannen voor een nóg hoger bouwwerk. Dat komt, net als de Burj-Kalifa, in Dubai te staan.

De Creek Tower in Dubai moet 928 meter hoog worden. Het moet een onderkomen worden voor zo’n 170.000 rijke bewoners, een restaurant, een uitkijkplatform en moet na zonsondergang een ‘baken van licht’ worden. Ontwikkelaar Emaar noemt de Dubai Creek Tower ‘een icoon van de 21e eeuw.’

 

De futuristische Dubai Creek Tower als schaalmodel
De futuristische Dubai Creek Tower als schaalmodel

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze 21e eeuw wordt een tijd van hoge gebouwen. Want hoe lang de Creek Tower de titel houdt van hoogste gebouw ter wereld is niet helemaal zeker. In Saoudi-Arabië is men al bezig met de uitvoering van de bouw van een nóg hoger bouwwerk. De ‘Kingdom Tower’ in de stad Jeddah zou dan het eerste bouwwerk ter wereld zijn dat maar liefst een kilometer hoog is. Op dit moment zijn de eerste zestig verdiepingen ervan klaar. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Kingdom Tower ruim anderhalve kilometer hoog zou worden, maar dat bleek onmogelijk te zijn. De toren zou, als alles loopt volgens planning, in 2021 klaar moeten zijn maar ook dat is volgens sommige bronnen niet haalbaar.

De Burj Kalifah in Dubai is, nog wel, het hoogste gebouw ter wereld
De Burj Kalifah in Dubai is, nog wel, het hoogste gebouw ter wereld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X