Menu Sluiten

Eis: taakstraf voor nalatige chauffeur

Het OM heeft in de zaak van de vrachtwagenchauffeur die twee wielen verloor, een taakstraf geëist van 240 uur en een jaar voorwaardelijke rijontzegging. 

In mei 2016 reed de chauffeur over een viaduct toen twee wielen losraakten. Eén wiel reed van het talud af en kwam op de auto van de 73-jarige bestuurster uit Schijndel terecht. De auto kwam tegen een betonnen pilaar tot stilstand. De vrouw overleed ter plekke.

De chauffeur, hij was toen 29 jaar, had de vrachtwagen kort daarvoor gekocht en laten spuiten. Mogelijk zijn tijdens die werkzaamheden de bouten losgeraakt.  Toen de politie onderzoek deed zaten 22 van de 50 bouten van de wielen los. Het verwijt van het OM luidt roekeloos of onoplettend gedrag. Hij zou de vrachtwagen zonder het vereiste rijbewijs E hebben bestuurd en hij zou onvoldoende hebben gecontroleerd of alle bouten  goed waren aangedraaid.

“Wij doen al het mogelijke om tot waarheidsvinding te komen. Voor de geleden schade ben ik zelf goed verzekerd, maar mijn verdriet en boosheid is onmogelijk te vergoeden”, zei de echtgenoot van het slachtoffer in het Brabants Dagblad. Volgens de echtgenote van de vrachtwagenchauffeur was de vrachtauto kort voor het ongeluk goedgekeurd. Volgens haar waren er toen geen banden of wielen verwisseld. Volgens verslaggeefster Imke van de Laar van Omroep Brabant hoorde de verdachte de eis met gebogen hoofd aan. “De nabestaanden zijn boos dat de chauffeur nooit contact met hen heeft gezocht” twitterde zij. De nabestaanden schreeuwden naar de verdachte uit woede: “Mijn moeder werd een krantenkop. Mijn leven stopte daar. Hoorde je dat wel?” De rechter doet over twee weken uitspraak.

Hulp van de trauma-helicopter mocht niet meer baten Foto: Frans Berkelaar
Hulp van de trauma-helicopter mocht niet meer baten Foto: Frans Berkelaar

 

X