Menu Sluiten

Belgische agent doodgeschoten

In de Belgische stad Spa is vannacht een politieagent doodgeschoten. Na een klopjacht door de stad is een man aangehouden, het was een Nederlander. De 38-jarige agent werd afgelopen nacht rond 02:00 doodgeschoten door de Nederlander die samen met twee anderen in een taxi zaten. Belgische media hebben beelden vrijgegeven van het recherche onderzoek.

Afgelopen avond ontstond een ruzie in een café in de buurt. Na die ruzie gingen de ruziemakers met een taxi weg. Toen die taxi werd gecontroleerd door agenten, stapte een man uit en schoot de agent neer. Hij vluchtte weg. Een andere agent loste ook een schot. Door oorgetuigen werden meerdere schoten gemeld. Er werd een traumahelikopter ingezet maar hulp mocht niet meer baten. Vanochtend rond 09:30 is een man, Ivo T., opgepakt in een nabijgelegen bos, hij raakte zwaargewond aan zijn buik. Over het motief van de schietpartij is nog niets bekend. De andere verdachten zijn nog voortvluchtig. De agent laat een vrouw en drie kinderen achter.

De Belgische politie onderzoekt de zaak. Op dit moment is nog onduidelijk of Ivo T. de schutter is geweest. Al eerder dit jaar werd een Belgische agent doodgeschoten door een jihad-strijder.

 

X