Menu Sluiten

Weer autobranden in Utrecht

In Nederland  is het nieuwe jaar redelijk rustig in gegaan. Er zijn geen opvallend grote incidenten geweest met Oud en Nieuw.

In de stad en de provincie Utrecht zijn rond Oud en Nieuw opnieuw auto’s in vlammen opgegaan. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht. Vorig jaar brandde ook een aantal auto’s uit. Toen werden er kamervragen gesteld naar aanleding van de branden. In het hele land zijn autobranden gemeld, vooralsnog lijkt het er niet op dat het aantal autobranden met Oud en Nieuw is gestegen.

In de stad Groningen is vuurwerk in een huis ontploft, het was door een raam naar binnen gegooid. In de noordelijke provincies zijn afgelopen nacht veertig mensen aangehouden.

In Utrecht, Amsterdam en Den Haag zijn brandweerkorpsen beschoten met vuurwerk. In Amersfoort werden agenten beschoten met vuurwerk toen ze afkwamen op een autobrand. Er ontstonden knokpartijen, de ME werd ingezet. Ongeveer dertig jongeren werden aangehouden. Ook bij een vechtpartij in het Drentse Elim werd de politie belaagd door 70 jongeren met vuurwerk. Ook daar werd de ME ingezet.

In Noord-Brabant wordt mensen aangeraden voorzichtig te zijn op straat, het kan glad zijn op de weg. De afgelopen dagen hing er dikke mist over delen van Nederland. In delen van de stad Utrecht was de mist zó dicht dat het vuurwerk nauwelijks te zien was. Omdat het ook zacht regende waren er weinig mensen op straat.

X