Menu Sluiten

Uitspraak moord Poolse vrouw uit Amstelveen

Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan tegen de man die in 2017 zijn Poolse vrouw vermoorde. De vrouw, Wioletta Rogozinska, werd in de avond van 19 september 2017 in een woning aan de Prunuslaan in Amstelveen gevonden. Ze bleek al een paar dagen eerder gewurgd te zijn.

Wioletta werkte als schoonmaakster in Amstelveen. Ze kwam altijd op tijd op haar afspraken. Nu niet. Daarop werd de politie ingeschakeld. Uiteindelijk werd de vrouw in haar slaapkamer gevonden. Ze had een bloedneus en op het bed zaten bloedvlekken. Ook waren een aantal persoonlijke bezittingen weg van haar en van huisgenoten.

Het bleek al snel dat de verdachte niet meer in Nederland was. Hij was gevlucht naar Polen. Daar werd hij in november 2017 in een karaoke-bar gearresteerd. Bij zijn arrestatie was hij stomdronken. De man, Damian H., werd diezelfde maand aan Nederland uitgeleverd.

Hij verklaarde uiteindelijk dat het een ongeluk was en dat hij haar had gedood tijdens een seksspelletje. Ook zei hij dat hij haar uit haar verdriet zou willen verlossen door haar te doden. Wioletta had verdriet door het recentelijk overlijden van haar moeder. Hij verklaarde wisselend bij de politie; zo kon hij zich details van de moord eerst wel herinneren, daarna niet meer.

Omdat voorbedachte rade niet kon worden bewezen werd Damian vrijgesproken van moord, maar werd hem doodslag ten laste gelegd. Tegen de man was twaalf jaar geëist. De uitspraak van de rechter was gelijk aan de eis van het OM. Ook moet Damian bijna €20.000 betalen aan de zoon van de vrouw.

Wioletta Rogozinska © Facebook / privé foto
Wioletta Rogozinska © Facebook / privé foto
X