Menu Sluiten

Masturberende man in trein krijgt werkstraf

De Haarlemse politierechter heeft vandaag een ’treinrukker’ een werkstraf gegeven van 60 uur. De man nam op 21 februari in de trein naar Haarlem plaats tegenover een medereizigster. De man van 39 jaar haalde toen zijn penis uit de broek en maakte op- en neergaande bewegingen met zijn hand.

De man, M.F., zei vandaag zich diep te schamen. Omdat hij niet meer in herhaling wilde vallen zou hij sindsdien niet meer met de trein hebben gereisd en ging hij in therapie. Al twee keer eerder is hij veroordeeld voor een soortgelijk delict. Het slachtoffer eiste een schadevergoeding van 500 euro, maar ze heeft deze niet toegekend gekregen omdat haar motivering onvoldoende was onderbouwd, volgens de rechter.

In maart 2016 beging een 21-jarige Fransman een soortgelijk delict. Twee vrouwen deden toen aangifte nadat hij in een volle treincoupé masturbeerde en seksfilmpjes bekeek op zijn telefoon. Hij werd op het station van Roosendaal gearresteerd en kreeg 450 euro boete en twee weken voorwaardelijke celstraf.

Overigens schreef theatermaker Wim T. Schippers in zijn controversiële toneelstuk ‘Toch nog een hele zit’, een scene met een masturberende vrouw in een rijdende trein. Het toneelstuk uit 1984 werd gespeeld door een aantal bekende acteurs als Ben Hulsman, Ingeborg Elsevier en Peter Blok.

X