Menu Sluiten

Cold Case: ‘Tippelkiller’ ontmaskerd

In de rechtbank van Rotterdam diende de zaak van Albert B. die in sommige media ook wel ‘de Tippelkiller’ wordt genoemd. De 58-jarige man is nu, na bijna 30 jaar na de moorden, veroordeeld. Hij kreeg 18 jaar celstraf.

In 1990 en 1991 werd Rotterdam opgeschrikt door twee moorden op vrouwen die lang onopgelost bleven. Omdat lang werd gedacht dat het om twee verslaafde prostituees van de tippelbaan ging, werd de verdachte de ‘Tippelkiller’ genoemd. Na onderzoek van de politie bleek dat één van de twee vrouwen geen sekswerker was, maar een dakloze vrouw. Zij sliep in een nis in een talud van een brug in de stad.

\

Francisca Garcia Hofland
Francisca Garcia Hofland

De moeder van Francisca, Marijke Hofland, heeft de verdachte in de rechtszaal aangehoord. Volgens haar kwam hij bij vlagen verward over.

Bron: RTV Rijnmond

Volgens de rechtbank heeft Albert een psychische stoornis, maar het is niet gebleken dat hij die ten tijde van de moorden ook al had. Voor de moorden had hij levenslang kunnen krijgen, maar toen de moorden zijn gepleegd waren de straffen lager. Daarom krijgt Albert B. geen levenslang maar wel een lange gevangenisstraf.

Bij huiszoekingen vonden de rechercheurs overal plaatjes van blote vrouwen, zelfs op een lampenkap, voornamelijk met zichtbare vagina’s en billen. Borsten had de verdachte weggekrast of afgedekt. \

Albert B. Bron:  ANP - Aloys Oosterwijk
Albert B. Bron: ANP – Aloys Oosterwijk
X