Menu Sluiten

Advocaat Jos B.: “Te weinig bewijs”

Gerald Roethof, de Amsterdamse advocaat van Jos B., zegt dat het Openbaar Ministerie te weinig bewijs heeft tegen zijn cliënt. Dat wordt betwist door het OM, dat de zaak onderzoekt. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er 21 sporen gevonden, onder andere haren van Jos: twee op de onderbroek en twee op de pyjamabroek van Nicky. Maar Jos ontkent: “Ik ben niet de persoon die Nicky heeft ontvoerd, niet de persoon die ontuchtige handelingen heeft gedaan, niet de persoon die hem van het leven heeft beroofd.” Wat hij wel bekent is het bezit van kinderporno die hij per ongeluk op zijn computer bewaard zou hebben. Hij zou ze later verwijderen.

Op de vraag of Jos een verklaring wil afleggen zegt hij:  “In overleg met mijn advocaat heb ik besloten dat niet te doen.” Als de vraag dan komt wanneer hij dat wel gaat doen, is het antwoord van de verdachte “Dat kan ik nog niet zeggen.”

Gerald Roethof zegt tegen De Telegraaf dat er op dit moment nauwelijks bewijs is tegen Jos B. Bron: De Telegraaf, 12 december 2018

Vandaag was de eerste zittingsdag in de zaak Verstappen. Ondanks dat Jos B. nog verdachte is, niet de dader, ziet men hem wel als de moordenaar van Nicky. In de rechtszaal schreeuwde Berthie, de moeder van Nicky, Jos toe dat hij haar moest aankijken. Dat deed hij niet.

Nicky Verstappen
Nicky Verstappen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is een rapport van een eerdere ontuchtzaak waar Jos van werd beschuldigd aan het dossier toegevoegd. In dit dossier, uit 1985, staat dat Jos twee jaar proeftijd kreeg opgelegd wegens ontucht met twee jongens van tien. Eerder werd gemeld dat het rapport was vernietigd.

Nicky en Femke Verstappen
X