Menu Sluiten

TBS moordenaar Sabine Jansons verlengd

De TBS-maatregel van Martin C., de moordenaar van Sabine Jansons, is wederom met twee jaar verlengd. Zo bepaalde de rechtbank van Utrecht vandaag. Twee weken geleden bepleitte de advocaat van Martin, Hans Anker, dat de TBS met maximaal één jaar zou moeten worden verlengd. De rechtbank ging daar dus niet in mee. Volgens de rechter zijn er te weinig vorderingen te zien in de behandeling van C.

De rechter ging wel mee met de visie van de hoofdbehandelaar van C, die juist bepleitte dat de TBS met twee jaar zou moeten worden verlengd. “De problematiek is nog grotendeels ongewijzigd” volgens het oordeel van de rechter.

Martin C, een voormalig buschauffeur uit Nieuwegein, zei twee weken geleden dat hij nieuwe verklaringen wil afleggen rondom de moord op Sabine. De vragen waarmee de familie nog altijd rondloopt zouden zo kunnen worden beantwoord.

Het 13-jarige meisje Sabine Jansons werd in 1999 vermoord gevonden in een afwateringskanaal bij Breukelen. Martin C ging na zijn veroordeling in cassatie bij de Hoge Raad in 2003, hij kreeg toen 17,5 jaar cel met TBS. In 2018 mocht hij met verlof, dit zeer tegen de zin in van de familie van Sabine. De TBS-maatregel van Martin was toen al verlengd. Nu dus opnieuw.

Sabine Jansons © AD
X