Menu Sluiten

Steekpartij Utrecht: vrouw overleden

In Utrecht is een jonge vrouw omgebracht in haar woning. Ze is neergestoken door haar ex-vriend. Het slachtoffer woonde in de Utrechtse Bosboomstraat, niet ver van Stadion Galgenwaard. Het slachtoffer, Laura Korsman, studeerde verpleegkunde in Utrecht. Ze liep stage in het St. Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein en het UMC in Utrecht.


De Bosboomstraat in Utrecht

De verdachte verklaarde later dat hij nadat Laura hun relatie had beëindigd in een stressvolle situatie was gekomen. Hij werkte als opkomend DJ, maar hij werd naar eigen zeggen bedreigd door een groep uit Benschop, genaamd Catervarius, die inmiddels is verboden. De leden van de groep stond vorig jaar terecht onder andere voor mishandeling en ontvoering van Sam.  Ook waren de leden van Catervarius betrokken bij een woningoverval. DJ Sam, bekend van latin en house-muziek, draaide veel in Utrechtse clubs als Stairway to Heaven, Winkel van Sinkel en in de Amsterdamse club John Doe. Hij was getraumatiseerd na ontvoering door Catervarius, toen men hem bedreigde zijn voet te amputeren. Ook moet hij urine drinken.

Na een vakantie had Laura de relatie met Sam beëindigd. Daarna begon hij haar te stalken en had hij geprobeerd haar woning binnen te dringen. Dat maakte haar zó bang dat ze niet meer alleen over straat durfde.

Sam (of Samir M.)
Sam (of Samir M.)
Laura Korsman
Laura Korsman
X