Menu Sluiten

Verdachte moord op Sarah Papenheim gearresteerd

Vandaag is op het station van Eindhoven de verdachte op de moord op de Amerikaanse studente Sarah Papenheim aangehouden. Joël S. wordt ervan verdacht de studente met messteken om het leven te hebben gebracht.

Sarah (21 jaar) studeerde psychologie aan de Erasmus Universteit in Rotterdam. Ze wilde zich specialiseren in het onderwerp suïcide, haar broer Joshua Papenheim pleegde op 10 februari 2016 zelfmoord. Hij was enkele dagen vermist. Joël S. is een huisgenoot.

Ook Joël is een muzikant, hij speelt contrabas. Dit instrument had hij bij zich toen hij werd aangehouden. Bij die aanhouding is ter plekke het instrument onderzocht.

Sarah Papenheim, privéfoto

Sarah werd geboren in Minnesota, in het noorden van de VS. Ze drumde in een jazzband. Sarah maakte zich, volgens een vriend van haar, de dagen voor haar dood zorgen om Joël. Sarah stuurde de vriend het bericht dat Joël had verklaard dat hij drie mensen ging vermoorden. Ze schreef dat ze van plan was naar de politie te gaan. Ze woonde sinds 2016 in Rotterdam. Vrienden omschrijven haar als ‘lief’, ‘open voor een praatje’ en ‘goedlachs’.

Sarah werd gevonden met 37 steek- en snijwonden. Het motief van de dader is nog onbekend. Mogelijk had het te maken met een psychose van de verdachte.

X