Menu Sluiten

Nieuwe tip in oude zaak Winkens

In 1975 verdween Marjo Winkens, een destijds 17-jarige vrouw. Ondanks vele naspeuringen van de politie is de vrouw nooit gevonden. Maar onlangs heeft de politie een nieuwe, anonieme, tip gekregen en is het onderzoek weer opgestart.

In een tuin doet de politie onderzoek in verschillende fases. Eerst zal het perceel visueel worden onderzocht, daarna zal het met een grondradar worden bekeken en zullen honden gaan speuren. Als laatste zal de toplaag worden afgegraven. De politie doet verder geen uitspraken over de tip zelf of het adres waar gezocht wordt.

In september 1975 reed Marjo op een geleende brommer terug naar huis, toen ze van een kermis afkwam. De brommer van het merk Peugeot is de volgende dag teruggevonden. Ongeveer 100 meter van de bromfiets lagen de sleutels van Marjo. Zeventig kilometer ten noorden van de plek van de vindplaats lagen het legerjack, de helm en een stukgesneden schoen. Op de plek waar Marjo vermoedelijk is meegenomen lagen gebogen remsporen op de weg.

Een blauwe Peugeot 104 zoals Marjo die gebruikte op de avond dat ze verdween
Een blauwe Peugeot 104 zoals Marjo die gebruikte op de avond dat ze verdween

Een serieuze tip die de politie destijds kreeg was dat Marjo begraven zou zijn onder het nieuw aangelegde asfalt van de snelweg N567, maar daar is het lichaam nooit gevonden.

Deze zaak is al lang geleden verjaard, er kunnen dus geen personen meer voor vervolgd worden. Ook zijn inmiddels de ouders van Marjo overleden.

Een foto van Marjo Winkens
Marjo Winkens
X