Menu Sluiten

‘Malta-moord’: “Ik flipte helemaal!”

De Nederlandse vrouw die op Malta woonde en daar is vermoord, is omgebracht door haar Nederlandse vriend. Shannon Mak woonde sinds vijf jaar op het eiland onder de kust van Zuid-Italië. Mak, 30 jaar, woonde op Malta om daar te werken voor een bedrijf dat zich specialiseert in online kansspelen. Ze werkte ook korte tijd in een restaurant op het eiland. Shannon kwam uit Monnikendam.

De dader, de Nederlander Jelle R., woonde ook op het eiland. Hij en Shannon hadden een relatie. Volgens het AD  zijn de twee uit elkaar gegroeid door het drugsgebruik van Jelle. “Hij kon heel agressief worden, hij werd een ander mens als hij drugs had gebruikt.” volgens een vriend in het artikel. Shannon en Jelle woonden vlak bij elkaar op het eiland. Zij had de avond ervoor hun relatie beëindigd.

Jelle R.
Jelle R.

Shannon werd afgelopen augustus vroeg in de morgen gevonden op straat, tussen twee geparkeerde auto’s. Haar lichaam lag op de hoek van de straat waar Jelle woont, in de plaats Santa Venera. Ze had een diepe snee in haar hals. Een dag na de moord werd Jelle opgepakt, maar hij stelde onschuldig te zijn. Hij had de telefoon van de vrouw meegenomen en weggegooid, samen met het mes waarmee haar hij had gestoken. Beide bewijsstukken zijn teruggevonden. Ze had een polsbandje om dat de avond voor de moord aan alle medewerkers van het gokbedrijf werd gegeven. Die avond werd een feest gegeven voor Mak en haar collega’s.

Shannon Mak's uitvaart bron: One TV
Shannon Mak’s uitvaart Bron: One TV

Volgens Jelle’s advocaat was hij ontoerekeningsvatbaar tijdens zijn daad. Tijdens een verhoor had Jelle gezegd dat hij “helemaal flipte” toen zij het met hem uitmaakte.

X