Menu Sluiten

24 jaar cel en tbs voor dubbele moord in Groningen

Het gerechtshof in Friesland veroordeelde vandaag Maikel S. tot een celstraf van 24 jaar en tbs met dwangverpleging. Hij vermoordde twee senioren op 18 januari 2013 in Groningen in hun eigen woningen.

S. doodde de 66-jarige Gudrun Küster in haar woning aan de Oliemuldersweg in Groningen. S. had haar gewurgd en met messteken om het leven gebracht.

Later op de dag wurgde hij de 71-jarige Trevor Griffiths in zijn huis aan de Wadeck Pyrmondtstraat en stak hij het lichaam van de man in brand. Beide slachtoffers hadden de dakloze en drugsverslaafde S. een tijdje in huis gehad. De slachtoffers kenden elkaar niet.

“Verdachte is nietsontziend en meedogenloos geweest en beide slachtoffers hebben gruwelijk geleden”, zei de voorzitter van het Gerechtshof.

“De man vermoordde twee mensen op één dag en het is nog onduidelijk waarom. Het is een raadsel en S. geeft geen opening van zaken, hij ontkent”, stelt de officier van justitie. “Maikel S. is een gevaar voor de samenleving en de veiligheid van de samenleving vereist de maatregel tbs.

Maikel S. werd veroordeeld voor een dubbele moord in Groningen
Maikel S. werd veroordeeld voor de dubbele moord in Groningen
X