Menu Sluiten

Geen spoor van Tanja Groen

De politie heeft vandaag op een begraafplaats in de wijk Heugem in Maastricht een graf geopend op zoek naar de verdwenen studente Tanja Groen. Helaas heeft de politie geen spoor van Tanja in het graf kunnen vinden. Volgens een politiewoordvoerder voelt het team dat de vermissing onderzoekt “verslagenheid.”

Misdaadjournalist Peter R. de Vries, die de familie van Tanja bijstaat en hun woordvoering doet, zei vanavond dat de familie teleurgesteld is. “We zijn weer terug bij af.”

Tanja Afra Maria (1975) Groen kwam uit het Noord-Hollandse Schagen en verhuisde naar Maastricht voor de studie Gezondheidswetenschappen. Op dinsdagavond 31 augustus 1993, vlak voor het begin van het studiejaar, was ze op een feest van haar studentenvereniging. Op weg terug naar haar kamer in Gronsveld, zo’n zes kilometer van de universiteit, heeft er een onbekend scenario plaatsgevonden. In elk geval is Tanja vanaf die avond spoorloos. In de afgelopen jaren is veelvuldig onderzoek geweest naar Tanja. Zo zou er een link zijn met de Belgische Marc Dutroux, maar die link is nooit hard gemaakt. De zaak van Tanja Groen is inmiddels één van de bekendste vermissingszaken van Nederland.

Rond de tijd dat een overleden man in 1993 begraven zou worden, zou, volgens de tip, Tanja in het graf zijn gelegd. De tip kwam in het najaar van 2019 bij de politie binnen en leek na onderzoek sterk genoeg te zijn voor de opgraving van vandaag. De man of zijn nabestaanden hebben niets met de verdwijning van Tanja te maken. De politie heeft toestemming gevraagd om het graf te openen.

Kortgeleden zeiden Corrie en Adrie, de ouders van Tanja, “Wij zijn ook de jongste niet meer en ik ben bang dat we het nooit te weten komen. Er móet iemand zijn die wat weet, want je kunt niet zomaar verdwijnen. Er moet wat gebeurd zijn, dat kan niet anders. Maar wat? Voor ons blijft ze altijd achttien.”

Tanja Groen
X