Menu Sluiten

Eis werkstraf voor ontucht met 12-jarige

In de rechtbank van Groningen is vandaag de eis van het OM uitgesproken tegen een man die seks gehad zou hebben met een minderjarig meisje. Tegen de man eist het Openbaar Ministerie honderd uur taakstraf en een half jaar voorwaardelijke jeugddetentie.

De 20-jarige verdachte, M.O., zou vorig jaar via internet contact met het meisje hebben gekregen. Na twee weken spraken ze af elkaar in het echt te zien. Bij die gelegenheid, op 15 mei, zou het tot zoenen en seks gekomen zijn. Het meisje was op dat moment 12 jaar. De verdachte zei dat hij niet wist hoe oud ze was. Volgens hem was er geen sprake van gedwongen seks. Maar het meisje vertelde thuis, aan haar moeder, dat er wel degelijk sprake was van dwang. Daarop deed haar moeder aangifte.

“Toen ik haar ontmoette, toen hoor de ik pas haar leeftijd en schrok ik heel erg. Bij een ontmoeting vraag je toch niet om een ID?”

De verdachte

Toch had de man haar leeftijd moeten checken, stelde de officier van justitie. Kinderen kunnen nog niet hun wil bepalen. Zeker op dit gebied kunnen zij zich niet verweren, zei de officier.

Op ontucht met een minderjarige staat een maximumstraf van acht jaar. Maar de 20-jarige Groninger heeft een verstandelijke beperking, daar kan de rechter in het vonnis rekening mee houden. De Officier van Justitie vroeg de rechter de man te veroordelen volgens het jeugdstrafrecht. Volgens de man hebben ze geen contact meer met elkaar.

Over twee weken is de uitspraak van de rechter

De jongen en het meisje zouden elkaar hebben gevonden via Snapchat
X