Menu Sluiten

Cold case Nieuwegein heropend

De cold case zaak van de Nieuwegeiner Richard Houtveen wordt heropend. De politie wil met een landelijke oproep meer informatie van het publiek krijgen over de moord.

Richard Houtveen (25) werd op zondag 11 juli 2010 in Nieuwegein doodgestoken. Richard, zijn vriendin en een vriendengroepje stonden te kijken naar de WK-finale op een groot plein bij het winkelcentrum City Plaza. Vlak na het laatste fluitsignaal kreeg Richard ruzie met een groepje jongens. Toen even later Richard met zijn vriendin wegliep zakte hij in elkaar. Hij bleek een messteek in zijn hart te hebben gekregen. Hij overleed kort daarna.

Er zijn twee verdachten opgepakt, maar ze werden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. In 2012 werd de zaak geseponeerd. Er werd voor hem een stille tocht georganiseerd.

Maar nu denkt de politie dat Richard bewust om het leven is gebracht en dat dat losstaat van de ruzie. Het kan zijn dat Richard met iemand, buiten de groep, ruzie had en dat met zijn leven heeft moeten bekopen. Er is 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de verdachte.

Heeft u tips? U kunt de politie bellen op 0800-6070, of anoniem op 0800-7000.


X