Menu Sluiten

Oud en Nieuw: Vooral brandweer had het druk

De hulpdiensten hebben in het hele land een relatief rustige Oud en Nieuw beleefd. De brandweer had het drukker dan de politie.

In de stad Utrecht viel, net als vorig jaar, het aantal autobranden op. In totaal gingen 63 auto’s in vlammen op, 37 daarvan in de stad Utrecht. Dat waren er vorig jaar 33. Toen werden er Kamervragen gesteld. Voor de afgelopen nacht werden extra maatregelen genomen. Een auto die in de wijk Kanaleneiland geparkeerd stond, kon niet direct voor de brandweer worden geblust omdat er vuurwerk in lag. Burgemeester Jan van Zanen noemt de eerste nacht van het jaar onrustig. Tegen hulpverleners  in verschillende gemeenten in de provincie is fysiek en  verbaal geweld gebruikt.

Het gemeentebestuur van Amsterdam noemt de jaarwisseling ‘relatief rustig’, er werden wel 157 aanhoudingen verricht.  Ook in de provincies Flevoland, Limburg, Drenthe, Groningen en Friesland verliep Oud en Nieuw zonder grote incidenten.

Ook in Zuid-Holland het vooral de brandweer het drukker dan de politie, vooral in de regio Den Haag. In Ridderkerk stak een 51-jarige man een vuurwerkbom af, de kracht ervan was groot genoeg om twaalf huizen in de omgeving te beschadigen. Vier mensen raakten lichtgewond. De omgeving is afgezet met linten.
Net als overal in Nederland had de brandweer in de provincie Brabant het drukker dan de politie aldaar.  In Werkendam ging een woonark in vlammen op.

In Zeeland had vooral de brandweer het druk met een gaslek in Zaamslag, een dorp in de gemeente Terneuzen. Daar mocht op last van de brandweer rond middernacht tijdelijk geen vuurwerk worden afgestoken.

X