Menu Sluiten

Aanhouding na oude verkrachtingszaak

Een man uit Utrecht is aangehouden voor een ruim 20 jaar jaar oude verkrachtingszaak. De man van 45 jaar werd onlangs veroordeeld voor harddrugsbezit. Toen zijn onderzochte DNA bleek te matchen met een verkrachting, is de man aangehouden. De verkrachting van de destijds 49-jarige vrouw vond op 21 juni 2000 plaats aan de Loevenhoutsedijk in Utrecht.

Daarmee lijkt de zaak, die inmiddels een cold case is, volgens de politie alsnog tot een ontknoping te komen. Ook in 2000 werd al uitgebreid onderzoek gedaan. Getuigen werden toen verhoord en DNA van de vermoedelijke dader kon door de technische recherche worden veiliggesteld. Het DNA-profiel werd vervolgens vergeleken met gegevens in de databank van het NFI, maar toen werd nog geen match gevonden. De Wet ‘DNA-onderzoek bij veroordeelden’ verplicht veroordeelden celmateriaal afstaan. De man werd vervolgens aangemerkt als verdachte en aangehouden. Hij ontkent tot nu toe iedere betrokkenheid. De politie onderzoekt de zaak verder.

Voor ernstige misdrijven zoals verkrachtingen geldt geen verjaringstermijn meer. Het inmiddels 69-jarige slachtoffer is op de hoogte gebracht van de aanhouding.

X